Actueel

 • Workshops inmaken op Hackfort

  Workshops inmaken op Hackfort

  Binnenkort kan iedereen weer volop groenten gaan oogsten van eigen tuin. Dat betekent weer overschotten, die je kunt gaan conserveren. De Keuken van Hackfort in Vorden biedt dit jaar opnieuw workshops zoetzuur inmaken en chutneys maken. Dit jaar voor het eerst worden ook workshops fermenteren gegeven. Op dit moment zijn de volgende workshops gepland: chutneys maken op 31 mei, fermenteren op 7 en 12 juni, telkens van 18.00 tot 20.30 uur. Voor meer info lees hier verder.

 • Fruittraktatie bij Avondvierdaagse

  Fruittraktatie bij Avondvierdaagse

  De Avondvierdaagse is een sportief evenement voor kinderen. Daar hoort ook gezond voedsel en gezond snoep bij. Daarom krijgen de wandelaartjes op dinsdag 29 mei na afloop van de tweede wandeldag een fruittraktatie. Dit is een fruitsalade met vruchten die door Zutphense winkeliers en marktkooplieden ter beschikking worden gesteld. Wil je ook bijdragen? Zie hier ook de GGD vlog over de voorbereiding.

 • Smaaklessen bij De Waaier en De Parel

  Smaaklessen bij De Waaier en De Parel

  In het kader van het programma  'Weet Wat Je Eet'  is onze voedselcoach Gea weer aan de slag bij OBS De Waaier en OBS De Parel. In  april mochten de kleuters van beide scholen proeven van allerlei fris en jong lentegroen. Lekkere smaakjes combineren op een platgeslagen boterham en daarna oprollen tot een heerlijk wrapje. Dat ging er in als koek…. 

   Groep 5 van De Parel maakte voor de hele school een lekkere voedzame soep klaar. En En groep 8 van de Waaier bakte pannenkoeken voor ouderen op de nationale Pannenkoekendag. In mei en juni staat er nog meer op stapel: picknick voor de hele buurt bij de Vijfmorgentuin en gezonde snacks maken  voor de Avondvierdaagse. Ook wordt er tijdens de Avondvierdaagse  een recordpoging gedaan om de Grootste fruitsalade van Zutphen te maken!

 • Moestuinen bij scholen en BSO's

  Moestuinen bij scholen en BSO's

  Het project  'Weet Wat Je Eet'  wil ervoor zorgen dat alle scholen en BSO's op eigen terrein of in de buurt schooltuin  ter beschikking krijgen waar kinderen kunnen leren tuinieren. Dat is op enkele locaties gelukt. De Vijfmorgentuin in het Waterkwartier is nu de plek waar alle leerlingen van OBS De Waaier leren tuinieren. En de leerlingen van OBS De Parel maken hun schoolplein klaar voor de schooltuin, waar ze aardappelen, soepgroente en pompoenen gaan telen. Bij de Wegwijzer gaat BSO Dikkertje Dap een aantal moestuinen overnemen, zodat er ook daar weer lekker uit eigen tuin kan worden gegeten. En BSO het Zwanevlot heeft sinds vorig moestuinbakken op hun speelplein. Lees hier meer over.