Actueel

 • 28 september Oogstfeest Zuidwijken

  28 september Oogstfeest Zuidwijken

  Kom zaterdagmiddag 28 september tussen 2 en 5 uur naar ons oogstfeest! Proef wat moeder natuur te bieden heeft en wat in de eigen wijk is geproduceerd: fruit uit de boomgaard en privé tuinen, groenten en kruiden uit eigen moestuinen. En proef wat we er zelf voor lekkers van kunnen maken: vruchtensappen, appeltaarten, groentepannenkoekjes, chutneys en nog veel meer. Als je je eigen fruit meebrengt, maken we er samen sap van. Naast al het lekkers zorgen kinderactiviteiten en muziek voor een feestelijke stemming. Toegang gratis voor jong en oud. Locatie Buurtbongerd Braamkamp aan Harenbergweg t.o. dierenweide Zwanevlot.

 • Excursie Eetbare Stad

  Excursie Eetbare Stad

  Ook nieuwsgierig waar in Zutphen bewoners voedselhoekjes hebben gecreëerd? Wil je ook weten hoe bewoners samen voor deze hoekjes zorgen? Ga dan zaterdagmiddag 29-06 mee op fietsexcursie en bezoek een aantal mooie voorbeelden van bewonersinitiatieven in en om de Zuidwijken. Vóór 27-06 aanmelden via info@stadsvoedselzutphen.nl.

 • Tuinieren bij buurttuinen Helbergen

  Tuinieren bij buurttuinen Helbergen

  Bij de buurttuinen van Stadsgoed Helbergen zijn weer enkele tuinen vrij. Heb je zin om je eigen groenten te verbouwen samen met buren of vrienden? De buurttuinen zijn bedoeld voor mensen die willen tuinieren maar geen ervaring hebben, mensen die ertegenop zien om alleen voor een moestuin te zorgen of mensen die het gewoon leuk vinden om samen  een tuin aan te leggen. Er wordt biologisch geteeld en voor grondbewerking en basisbemesting wordt gezorgd.

  Interesse? Meld je dan aan via info@stadsvoedselzutphen.nl of bel Petra Vervoort 0630189027.