Recepten

Wil je zelf in de keuken aan de slag. Hieronder vind je recepten voor lekkere en gezonde gerechten en tussendoortjes.

Havermoutkoekjes
Voor deze gezonde koekjes heb je maar vier ingrediënten nodig en ze zijn binnen een half uur klaar.
Ingrediënten voor 10 koekjes:

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 40 gram gedroogde cranberry’s
  • 30 gram walnoten

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen met een vork fijn en doe de puree in een kom. Voeg de havermout, walnoten en cranberries er bij en schep goed door elkaar. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Vorm met een lepel of je hand hoopjes van het mengsel en leg op de bakplaat. Druk plat en vorm er mooie ronde koekjes van. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Als ze uit de oven komen zijn ze nog vrij zacht, ze worden iets harder als ze afkolen maar echt knapperig worden ze niet.

(Bron: www.leukerecepten.nl)

Popcorn
Zelfgemaakte popcorn is veel minder ongezond dan een zak chips. Sterker nog: popcorn is relatief gezond, vooral als je er geen bakken suiker of zout bij gooit.
Ingrediënten voor 5 porties:

  • 4 kopjes pofmais
  • 2 theelepels plantaardige olie (kokosolie of zonnebloemolie)

Bereiding:

  • Verhit een pan met dikke bodem met een flinterdun laagje olie op middelhoog tot hoog vuur. Doe een test met één maiskorrel. Als de maiskorrel hard ronddraaien in de pan of meteen poft, is de temperatuur uitstekend! Als de olie begint te roken en te walmen is de olie te heet.
  • Pof steeds kleine porties en nooit meer dan er op de bodem van de pan passen.
  • Een maiskorrel wordt 8 x zo groot als hij wordt gepoft, dus neemt hij veel ruimte in.
  • Doe de maiskorrels in de pan als de olie heet genoeg is en doe er direct een deksel op.
  • Wacht tot het rustig wordt en je niet veel mais meer hoort poffen. Wacht niet tot je geen geplof meer hoort, want dan verbrandt de popcorn die al klaar is.
  • Doe de gepofte mais in een schaal en meng dit met bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, olijfolie, chilipeper, paprikapoeder, knoflookpoeder of zout.

(Bron: www.salusi.nl)