Buurttuin Helbergen

 

Buurttuin Helbergen ligt op het voormalige voetbalcomplex Helbergen. Het is een kruising tussen een volkstuincomplex en een gemeenschapstuin. Want je huurt niet alleen een stukje grond. Het is ook de bedoeling van je elkaar ontmoet en elkaar helpt. 

Hoe werkt het

De tuinen worden verhuurd aan groepjes van 2-4 personen van verschillende adressen. De groep gaat een gebruiksovereenkomst aan waarbij alle leden tekenen. Als groep mag je je tuin naar eigen inzicht inrichten. Je kunt alles samen te doen in een groepstuin of je deelt de tuin op, waarbij ieder groepslid een eigen hoek krijgt. Maar het is wel de bedoeling dat je elkaar helpt met de meest noodzakelijke werkzaamheden, zoals water geven.

Verder wordt van je verwacht dat je meehelpt aan het algemene onderhoud van het complex. Daarvoor organiseren we werkochtenden en -avonden, waarbij samen wordt geklust en samen koffie en thee wordt gedronken. Op het terrein is een overdekt terras, waar je elkaar kunt ontmoeten en ervaringen, plantjes en oogst kunt uitwisselen. 

Op het terrein mogen alleen ecologisch verantwoorde teeltmethoden worden gebruikt. Gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest is dus verboden. 

Wat kost het?

De jaarlijkse huur is € 0,80 per m2. De tuinen variëren van 70 – 100 m2, dus je moet op € 55 -80 per jaar rekenen. Daarvoor krijg je een lapje grond incl. jaarlijkse grondbewerking en aanvoer van compost. 

Waar kun je terecht?

Je kunt een keer het terrein oplopen en één van de tuinders aanspreken. De tuinen zijn altijd lopend bereikbaar via het nieuw aangelegde park. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij Petra Vervoortinfo@stadsvoedselzutphen.nl