Voedsel bewaren

Moestuinders kennen allemaal het probleem in de loop van het teeltseizoen. Waar laat ik al mijn oogst? Je wilt niet maandenlang sperzieboontjes of bietjes op tafel zetten. En ook niet al je oogst weggeven. Hoe kun je dus je groenten bewaren?

Op internet kunnen je allerlei technieken vinden. Maar de fijne kneepjes van het vak leer je toch van een deskundige. Hieronder het aanbod aan cursussen is op het gebied van conserveertechnieken:

De Keuken van Hackfort verzorgt in het najaar de volgende workshops:

  • Donderdag 16 november WORKSHOP ZOETZUUR INMAKEN
    We kennen allemaal zilveruitjes en augurkjes die ingemaakt zijn in azijn. Maar er kan nog veel meer! In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende manieren om zoetzuur te maken. En dan ontdek je dat er heel veel mogelijk is met allerlei ingrediënten en kruiden. Daarna kun je zelf je eigen inmaak samenstellen. Ook tijdens deze workshop biedt de Keuken van Hackfort drie minigerechtjes met inmaak aan. 

  • Dinsdag 28 november KERSTCHUTNEYS MAKEN 
    In de basiscursus zijn we aan de slag gegaan met de basistechnieken van chutneys maken. In deze workshop maken we Kerstchutneys met typische winteringrediënten: kastanjes, rode kool, pompoenen en stoofperen. Bovendien verdiepen we ons in het gebruik van kruiden die we voor de chutneys kiezen om ze zo optimaal mogelijk te combineren met het Kerstdiner. De minigerechtjes zijn dan ook een voorproefje èn een inspiratie voor het Kerstmenu! 

  • Woensdag 29 november WORKSHOP ZOETZUURSPECIALITEITEN
    In de basisworkshop zoetzuur inmaken hebben we gezien hoe je heel gemakkelijk van allerlei soorten groente zoetzuur kunt maken. In deze vervolgworkshop leer je de echte zoetzuurspecialiteiten kennen. Ze passen prima bij een barbecue, bij de borrel, maar zeker ook bij een feestelijk (Kerst)maal!   

- Kosten per workshop: €25,00 per persoon;  contante betaling bij aanvang.
- Het restaurant serveert tussendoor drie kleine gerechtjes met inmaak.
- Locatie: restaurant Keuken van Hackfort, Baakseweg 6, Vorden.  
- Aanmelden kan via info@keukenvanhackfort.nl