Concrete doelen

Gezonde voedselketen die dicht bij huis begint en eindigt
Dat betekent dat gezond voedsel in de omgeving wordt verbouwd, in lokale winkels wordt aangeboden en de consument het daar tegen een redelijke prijs kan kopen. Wij zetten ons ervoor in om producenten, voedingswinkels, supermarkten en consumenten daarvoor bij elkaar te brengen.

Leren wat gezond voedsel is
Wat is gezond voedsel? Waarom is dat belangrijk? Waar komt voedsel eigenlijk vandaan? Wat is er voor nodig om het te produceren? Hoe kun je zelf bijdragen aan gezond voedsel? Wij stimuleren organisaties die daarover voorlichting geven en die daarvoor cursussen aanbieden zodat veel meer mensen leren wat wel en niet gezond is. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor dier en milieu.

Samen bezig in een eigen tuin
Behalve via een gezonde voedselketen kun je groentes en fruit ook uit je eigen moestuin halen. Dan weet je pas echt zeker dat je voedsel natuurlijk en gezond is.

Maar dan moet je wel leren om te tuinieren, moet je weten hoe je voedsel moet verbouwen, in welk seizoen je het moet verbouwen en wanneer het klaar is om te eten. Samen met anderen is dat het leukst en leer je het meest. Ook daarvoor ondersteunen we initiatieven.