Buurttuin Helbergen

 

Buurttuin Helbergen ligt op het voormalige voetbalcomplex Helbergen. Het is een kruising tussen een volkstuincomplex en een gemeenschapstuin. Want je huurt niet alleen een stukje grond. Het is ook de bedoeling van je elkaar ontmoet en elkaar helpt. 

Hoe werkt het?

De tuinen kunnen worden verhuurd aan mensen die elkaar willen helpen. Verder wordt van je verwacht dat je meehelpt aan het algemene onderhoud van het complex. Daarvoor organiseren we werkochtenden, waarbij samen wordt geklust en samen koffie en thee wordt gedronken. Op het terrein is een overdekt terras, waar je elkaar kunt ontmoeten en ervaringen, plantjes en oogst kunt uitwisselen. 

Op het terrein mogen alleen ecologisch verantwoorde teeltmethoden worden gebruikt. Gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest is dus verboden. 

N.B. De tuinen kunnen tot en met 2021 worden gehuurd. Daarna moeten de tuinen plaatsmaken voor woningbouw. 

Wat kost het?

De jaarlijkse huur is € 0,80 per m2. De tuinen variëren van 35 – 50 m2, dus je moet op € 28 - 40  per jaar rekenen. Daarvoor krijg je een lapje grond incl.  en aanvoer van compost. Verder kun je elk voorjaar tegen een kleine vergoeding je tuin laten frezen. Ook betaal je eenmalig een borgsom van € 30,- die je terugkrijgt als je de tuin na opzegging schoon oplevert.

Waar kun je terecht?

Je kunt een keer het terrein oplopen en één van de tuinders aanspreken. De tuinen zijn altijd lopend bereikbaar via het nieuw aangelegde park. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij Petra Vervoort info@stadsvoedselzutphen.nl