Voedsel bewaren

Moestuinders kennen allemaal het probleem in de loop van het teeltseizoen. Waar laat ik al mijn oogst? Je wilt niet maandenlang sperzieboontjes of bietjes op tafel zetten. En ook niet al je oogst weggeven. Hoe kun je dus je groenten bewaren?

Op internet kunnen je allerlei technieken vinden. Maar de fijne kneepjes van het vak leer je toch van een deskundige. Hieronder het aanbod aan cursussen is op het gebied van conserveertechnieken:

De Keuken van Hackfort verzorgt regelmatig workshops o.a. over maken van zoetzuur en chutneys. Kosten per workshop: €25,00 per persoon;  contante betaling bij aanvang.
- Het restaurant serveert tussendoor drie kleine gerechtjes met inmaak.
- Locatie: restaurant Keuken van Hackfort, Baakseweg 6, Vorden.  
- Aanmelden en info via info@keukenvanhackfort.nl

Op korte termijn zijn de volgende workshops gepland:

  • 31 mei van 18.00 tot 20.30 uur: chutneys maken
  • 7 en 12 juni van 18.00 tot 20.30 uur: fermenteren