Onze cursus 'Kookplezier' is een laagdrempelige cursus voor volwassenen die moeite hebben om een verantwoorde maaltijd klaar te maken. Hier leren zij om gezond te koken met een klein budget. Accent ligt op het gebruik van alledaagse ingrediënten en seizoensgroenten. Tijdens de lessen worden gesprekken gevoerd over gezondheid en budgetteren, maar ook over onderliggende thema’s die de cursisten bezighouden.
De cursus werd ontwikkeld door Judith Kars van ‘In gewone taal’ en Gea Oosterveld van ‘De Paplepel’. De cursus wordt sinds 2024 jaarlijks georganiseerd door Jan Jansen en zijn dochter Lonneke. Lees hier de ervaringen van een cursist.
In het najaar van 2025 starten wij een cursus 'Vegetarisch Koken'. Deze is bedoeld voor mensen met kookervaring die zich willen verdiepen in het bereiden van vegetarische gerechten. De cursus bestaat uit vier dagdelen praktijk gecombineerd met theorielessen. De nadruk zal daarbij liggen op de verschillende combinaties om een goede balans aan eiwitten te creëren in een maaltijd.
De cursus wordt ook gegeven door Jan Jansen, die 50 jaar ervaring heeft met vegetarisch koken, en zijn dochter Lonneke. De organisatie van deze cursus is in handen van Dagmar van Rossum.