Waar we voor staan

We willen dat in Zutphen meer gezond voedsel wordt gegeten. Niet alleen gezond voor de mens, maar ook voor  dier en milieu. En we willen dat gezond voedsel voor iedere Zutphense bewoner bereikbaar is, dus betaalbaar en dicht bij huis te krijgen.

Wij willen mensen en organisaties inspireren en op weg helpen om zelf aan de slag te gaan om dit te bereiken.

In de supermarkten is een enorme keus aan voedselproducten, maar het is onduidelijk hoe gezond ze voor ons zijn. Ook hebben we er geen zicht op in hoeverre ze zijn geproduceerd met respect voor milieu en dierenwelzijn. Veel voedsel wordt tegenwoordig geproduceerd met allerlei bestrijdingsmiddelen en toevoegingen om de producten er vers en vrolijk uit te laten zien. Veel voedsel geproduceerd op plekken waar controle over de productie ontbreekt en leggen grote afstanden af voordat het op ons bord belandt . Kortom, we weten niet meer wat we eten en welke effecten de productie ervan heeft op mens, dier en milieu.

Wij willen daar verandering in brengen. Wij willen dat de inwoners van Zutphen gezondere levensmiddelen kunnen kopen die in de eigen omgeving zijn verbouwd. Door bewust te kiezen voor gezonder voedsel en door te weten waar het vandaan komt, kun je jezelf verzekeren van optimale voeding die je eigen gezondheid ten goede komt en die van het milieu!

Gezond voedsel uit eigen buurt is niet alleen beter maar ook lekkerder. En hoe meer mensen kiezen voor gezonde voeding hoe betaalbaarder het wordt.  Dus kunnen ook meer mensen het kopen en de lokale ondernemers die kiezen voor gezonde productie krijgen meer omzet.