Missie

Ons ideaal is dat in Zutphen meer gezond voedsel wordt gegeten. Niet alleen gezond voor de mensen, maar ook voor dier en milieu. Ook willen we dat gezond voedsel voor iedere Zutphense bewoner bereikbaar is, dus betaalbaar en dicht bij huis te krijgen. Wij willen bewoners en organisaties inspireren en op weg helpen om zelf aan de slag te gaan.

We helpen bewoners om gezonde en betaalbare keuzes te maken. Dat betekent zowel bewust koken als bewust kopen, en kijken wat werkelijk gezond en lekker is en past binnen hun budget.

  • Bij het kopen stimuleren we om te kiezen voor producten die in de eigen omgeving zijn verbouwd. Voedsel waarvan we weten waar het vandaan komt, dat goed is voor je eigen gezondheid én voor dieren en het milieu. Zo ondersteunen we ook lokale boeren en tuinders die kiezen voor een gezondere, duurzamere voedselproductie.
     
  • Zelf voedsel telen en bereiden vergroot het begrip van gezond en duurzaam voedsel. Ook groeit daarmee de waardering voor de producenten van gezond voedsel die een eerlijke prijs verdienen. Daarom benadrukken wij in onze activiteiten het belang van zelf aan de slag gaan met voedselproductie.